Afscheidsceremonie op Landtgoed

Neem afscheid van een dierbare op een aangename plek.

Afscheid nemen hoeft niet altijd vanuit een uitvaartcentrum of een kerk te gebeuren. Het kan fijn zijn om dit op een locatie te doen die rust en ruimte uitstraalt. Landtgoed biedt de mogelijkheid om in een natuurlijke en ook huiselijke sfeer afscheid te nemen en samen te zijn.

Na de afscheidsceremonie is er voldoende ruimte om samen rustig na te praten en te verwerken. We verzorgen de aanwezigen respectvol met een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Alles afgestemd op jullie wensen.

Landtgoed werkt samen met de uitvaartbegeleid(st)er om alles tot in de puntjes te verzorgen. Veilig en vertrouwd. Samen maken we er een mooie herinnnering van.

Onderstaande foto's geven een impressie van hoe een uitvaart bij Landtgoed er uit kan zien. Deze foto's zijn gemaakt door Fotografie Henny Temmink in samenwerking met Ellen Overweg Uitvaart. De foto's zijn met toestemming van de familie gebruikt.

We bespreken graag met je hoe we jullie goed kunnen laten landen bij ons!

Referenties

Intiem, sfeervol, puur, sereen, persoonlijk, eigen en verzorgd

Dit zijn woorden die passen bij een afscheid welke wij als team mogen begeleiden op deze unieke locatie.

Het is fijn hoe er met ons mee wordt gedacht. We mogen hier flink ‘out of the box’ denken.
Een afscheid midden in het bos, of juist bij de haard met een glas wijn.
Een mooi en goed verzorgde catering hoort hier zeker bij en ook daar zijn ze hier op dit prachtige Landtgoed goed in.
Maar de locatie is niet alleen bepalend, ook de gastdames Monique en Wendy zijn zeer behulpzaam, correct, vriendelijk en creatief.

Een afscheid van een dierbaar persoon is altijd heel verdrietig, maar hoe fijn is het wanneer men toch met een glimlach kan terugkijken op een unieke ervaring welke de overledene veel eer heeft aangedaan.

Team Ellen Overmars Uitvaart

Met veel zorg en aandacht werd er een plek in het bos gecreëerd om een afscheidsdienst te houden. Het paste bij haar, ze hield van de natuur. Voor haar naasten was het heel fijn dat zij zelf konden meehelpen om die plek met elkaar in te richten, het was een stap in hun rouwproces. Voor mij, als ritueelbegeleider, was het een heel mooie ervaring. Meestal spreek ik in crematoria of uitvaartcentra. De sfeer op deze plek is heel anders; zo bijzonder en warm. Niet onbelangrijk: het geluidssysteem is erg goed, waardoor de sprekers goed te verstaan waren en de muziek mooi versterkt klonk. De locatie heeft een groot aandeel gehad in een onvergetelijk afscheid.

Willeke Kruise, Begeleiding bij Afscheid