Landtgoed - Trouwen in coronatijd bij Landtgoed!

Trouwen in coronatijd bij Landtgoed!

Jullie gaan trouwen bij Landtgoed! Wat zijn jullie vast blij dat er wat meer versoepelingen zijn. Maar wat betekent dat precies voor jullie en de gasten.

Hieronder geven we in het kort weer wat de twee mogelijkheden zijn voor feesten onder de normale omstandigheden.

Keuze 1: Testen voor toegang

Met de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open. Ook als het coronavirus nog niet helemaal onder controle is. Daardoor is een bezoek aan Landtgoed eerder voor meer mensen mogelijk onder normale omstandigheden. Het kabinet wil met ingang van zaterdag 26 juni meer coronamaatregelen versoepelen.

Met coronatoegangsbewijzen of een volledig vaccinatiebewijs ( v minimaal 2 weken oud ) mag 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden.

 • Dan is de 1,5 meter afstand en een vaste plek niet meer verplicht.
 • Is entertainment toegestaan.
 • Vervallen de beperkende openingstijden van horecagelegenheden

Het coronatoegangsbewijs is persoonsgebonden. Wij controleren dit. We vergelijken de persoonsgegevens (initialen en geboortedatum) op het coronatoegangsbewijs met het legitimatiebewijs van de bezoeker. Het coronatoegangsbewijs is geldig tot 40 uur na het moment van testafname.

Wat moet je doen?

Stap 1: Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een Bruiloft bij Landtgoed.

Stap 2: Alle gasten maken zelf een testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.

Stap 3: De gasten laten zich testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem uw legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

Stap 4: Alle gasten ontvangen een testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.

Stap 5: Maak een coronatoegangsbewijs

 • Digitaal coronatoegangsbewijs
  Download de CoronaCheck-app. Je vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die je ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is je coronatoegangsbewijs.
 • Papieren coronatoegangsbewijs
  Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij uw negatieve testuitslag heeft u ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vult u in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. U kunt nu uw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

Stap 6: Bezoek
Je neemt jouw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen jullie coronatoegangsbewijs. Vergeet ook je legitimatiebewijs niet. De gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

...of vaccinatie bewijs
Jullie gasten zijn volledig gevaccineerd en in bezit van een volledig vaccinatiebewijs van minimaal 2 weken oud!

Conclusie:
Met bovenstaande wijze kunnen we jullie dag verzorgen zoals we dat voor Coronatijd voor ogen hadden!! We mogen zelfs weer met muziek samen genieten van een mooie dag!
Wel is hierin van belang dat iedereen de bewijzen mee neemt en er natuurlijk negatief getest is. Dit wordt bij de locatie grondig gecheckt voordat het feest begint. Geen bewijs/ negatieve uitslag betekent uiteraard geen toegang!

Keuze 2: Niet testen voor toegang

Ook is het natuurlijk mogelijk om niet te kiezen voor Testen voor Toegang. Als dit jullie keuze is gelden onderstaande maatregelen helaas nog wel:

 • Een vaste zitplek is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn. 
 • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar. 
 • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht  
 • Er mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.   
 • Entertainment is toegestaan. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplek blijven zitten.
 • De beperkingen voor de openingstijden zijn vervallen. Dit houdt in dat we weer volgens onze reguliere openingstijden open kunnen.
 • Het verbod om alcohol te verkopen na 22:00 vervalt.

Graag horen we van jullie minimaal 2 weken voor jullie bruiloft wat jullie wensen zijn voor deze bijzondere dag.

Referenties

Wij zijn getrouwd bij Landtgoed. Ondanks de gigantische regen stonden Monique en Wendy al klaar met paraplu’s om de gasten zo droog mogelijk te ontvangen, super lief! Na een telefoontje was de jachthut ook al klaar gemaakt om foto’s maken. Hierdoor konden we toch al foto’s maken terwijl het regende. Gelukkig was het daarna droog en zijn we alsnog het bos in gegaan voor verdere foto’s. Heerlijk eten via de cateraar! En uiteindelijk een super mooie ceremonie binnen! De borrel en het feest daarna waren ook top! Al met al kijken we terug op een prachtige dag!  

Bruidspaar Driel

We zijn nog stil van onze magische trouwdag! Wat hebben we een fantastisch feest gehad, we zijn nog zo aan het nagenieten van ieder detail. Het is moeilijk om er woorden aan te geven. We zouden alles zo weer doen. Als je dus een persoonlijke, speciale en warme locatie zoekt voor een feest, dan ben je hier aan het juiste adres! Ook binnen is het prachtig en het bevat zoveel sfeer! Wat zijn we blij dat we dit pareltje hebben gevonden.

Bruidspaar Graaf

We hebben echt een prachtige trouwdag gehad bij Landtgoed! Alles was tot in de puntjes verzorgd! Een hele sfeervolle, gezellige, huiselijke en vooral originele locatie. De ceremonie was heel intiem, informeel en sfeervol. Wij wilden liever geen receptie-gevoel met statige tafels en stoelen, en dan moet je echt hier zijn. Binnen zijn overal leuke verschillende zitjes met veel natuurlijke materialen en gezellige kaarsen, en buiten is een ruime overdekte veranda met vuurkachels! 

Bruidspaar Zwaan